DAD (didattica a distanza)

Published by Mirjam on

Didattica a distanza.

De DAD, ofwel lessen op afstand, brengen nu al enkele weken de Italiaanse taal bij jullie thuis. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Dit keer dus een kijkje in de “fabricage” van dit alles.

Iedere week zijn er vier groepen die een les ontvangen. Eerst wordt het script geschreven. Alles wat aan bod komt in de les wordt gedetailleerd uitgeschreven. Alle oefeningen, geluidsmateriaal, filmpjes en afbeeldingen zoek ik bij elkaar. Deze worden omgetoverd tot “schoolborden” zodat jullie alles op het scherm kunnen volgen.
Oefeningen die jullie in de klas samen uitvoeren, doen jullie nu thuis hardop, alleen of met een klasgenoot, op afstand natuurlijk! Ík doe die oefening thuis ook en zet hem op het “schoolbord” zodat jullie een goed voorbeeld hebben.

Dan volgen de opnames. Het licht moet goed zijn, dus alles gebeurt voornamelijk overdag. Blaffende honden in de buurt moet ik met hondenbrokjes stil houden. Zagende en borende buren worden stilgelegd. En mijn man mag niet stofzuigen…..
Iedere les bestaat uit ca. 8 blokken (kleine videofragmenten), dus reken maar even mee: tot nu toe 8 videolessen maal 4 groepen maal 8 fragmenten maakt ruim 220 opnames tot nu toe!

Daarna worden de fragmenten gemonteerd tot een complete videoles. Deze worden geüpload naar mijn eigen Youtube kanaal, en dan pas kan ik jullie de bijbehorende linkjes mailen. In deze mailtjes vinden jullie vaak ook enkele getoonde “schoolborden”. Uiteraard zijn de videolessen alleen te zien voor deelnemende cursisten.

Jullie zien dat ik er een hoop werk in steek. Gelukkig heb ik een snelle computer en heb ik voor de opnames goede apparatuur aangeschaft. Zo zijn jullie verzekerd van voldoende Italiaanse input van uitstekende kwaliteit!

Ik hoor van jullie ontzettend veel positieve reacties. Het is ook fijn dat jullie via de mail vragen stellen. Jullie kijken veel en soms meerdere malen naar de videolessen. Daar ben ik heel erg blij mee. Maar ik mis natuurlijk jullie aanwezigheid in de les en daarom hoop ik jullie allemaal gauw weer te zien om in het Italiaans bij te praten. Un abbraccio per tutti!


2 Comments

Jaap Harmsen · 7 maart 2021 at 14:52

Buongiorno Mirjam, jouw DAD vaardigheden en inzet zijn helemaal prima hoor en worden enorm gewaardeerd. Fijn dat je het tijdelijk zo weet op te lossen. Hopelijk duurt het niet te lang voordat we weer in levende lijve les kunnen krijgen. Als het zover is, dan moet dat gevierd worden. Ik neem dan wel een Italiaanse prosecco mee 🙂

    Mirjam · 7 maart 2021 at 16:54

    Grazie Jaap e Carla! Sarà veramente una festa quando ci possiamo rivedere. Buona idea il prosecco…..

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *