Blog

A chi tocca?

“Toccare” betekent “aanraken”. “Non toccare” zie je vaak op bordjes staan in winkeltjes waar ze souvenirs verkopen. De winkeliers zijn maar al te bang dat de duizenden toeristen hun prullaria beschadigen. Kijk maar eens naar de foto uit Siena, waar …

1 april, pesce d’aprile

Vandaag is het goed opletten met berichten in de krant of op het journaal, want misschien is het wel “fake news”. Je trapt erin vóór je het weet. Vroeger plakten Italiaanse kinderen papieren vissen op de rug van klasgenoten of …

Pastacrisis in Italië

Pasta wordt in Italië vooral gemaakt van graan uit Rusland en Oekraïne. Op jaarbasis importeert Italië 220.000 ton graan voor pasta, brood en koekjes. Door de oorlog in de Oekraïne stokt de doorvoer van graan. In de haven van Rostov …

Carnavalsmasker goud met zwarte veren Venetië

Carnevale, festa dei pazzi.

Volgens de katholieke traditie is Carnaval de periode voorafgaand aan de Vastentijd die begint op Aswoensdag. Maar het is natuurlijk vooral een tijd van hossen, verkleden, optochten en nog veel meer. De oorsprong van het Carnaval gaat heel ver terug. …

Probeer het hier tekst

Klemtoon…. van achteren!!

In het Italiaans ligt de klemtoon (accento fonico) in de regel op de voorlaatste lettergreep: gelato (ijs), pizza, interessante (interessant). Maar de klemtoon kan ook ergens anders in een woord liggen. Het makkelijkst te herkennen zijn de woorden met een …