Addio, ciao, arrivederci!

Published by Mirjam on

Het is zover! Na vele weken is het eindelijk tijd om op een leuke manier de cursus af te ronden.
En hoe kan dat beter dan met een goede Italiaanse film en wat lekkere stuzzichini ( hapjes!) en een feestelijk drankje. In juli kan ik alle groepen van het afgelopen seizoen 2019-2020 in een mooie ruimte in de Gruitpoort ontvangen. Siete benvenuti! De uitnodiging hebben jullie pas in jullie mailbox ontvangen.

Met de “cinema” reis je van noord naar zuid, van Rome naar Sicilië, van Venetië via Toscane naar Sardinië en dat allemaal comfortabel vanaf je bank met een glas wijn binnen handbereik. Rest de vraag:  wat is jullie top 10 Italiaanse films?
Is het de ontroerende film met Benigni, La vita è bella, of de evenzo mooie Il postino? Of Una giornata particolare met een onovertroffen Sophia Loren. De 6 uur durende La meglio gioventù, of de wat bizarre La grande bellezza. We kunnen ook verder terug in de tijd met La dolce vita, toen Anita Ekberg nog in de Trevi fontein mocht staan, of Il Novecento. Wil je liever humoristisch, denk dan aan La pazza gioia, over twee vrouwen die ontsnappen uit een instelling en samen door Toscane toeren. Tulipani, grappig en ontroerend, over een Zeeuwse boer die naar Zuid-Italië fietst……. De lijst is eindeloos.

Laat me weten wat jouw favoriete film is en: tot binnenkort!


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *